Mikor van szükség hivatalos fordításra?

Azokban az esetekben szokás hivatalos fordítást kérni, amikor az ügyfél egy olyan dokumentumot szeretne lefordíttatni, ahol fontos a hivatalos fordítás utáni okirat illetve pecsét megléte, mely azt igazolja, hogy a fordítás teljesen megegyezik a lefordított dokumentum tartalmával.

A hivatalos fordítást általában a következő esetekben szokták igényelni az ügyfelek a Bilingua fordítóirodánál:

  • Munkavállaláshoz szükséges iratok, erkölcsi bizonyítvány, önéletrajz
  • Tanulmányi bizonyítványok, oklevelek, diplomák, végzettséget igazoló papírok
  • Személyi igazolvány, lakcímkártya, jogosítvány
  • Céges és magánszemélyek közötti szerződések, számlák, megállapodások, szállítólevelek
  • Adó- és vámügyi dokumentumok, EU-s és országos pályázati anyagok

FONTOS:

Mielőtt hivatalos fordítást kérne a Bilingua fordítóirodától, előtte mindenképpen győződjön meg arról, hogy a hivatalos fordítás elegendő lesz-e az adott esetben, mert előfordulhat, hogy bizonyos jogi esetekben a bíróságon például hiteles fordítást kérnek, amelyet csak az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. készíthet el vagy egy meglévő fordítást lektorálhat.

Amennyiben nem biztos abban, hogy a dokumentumot bekérő szervezet milyen formában fogadja el az adott fordítandó dokumentumot, keresse fel bátran a Bilingua fordítóiroda csapatát, hiszen sok éve foglalkoznak ilyen típusú megkeresésekkel, így már könnyebben tájékozódnak afelől, hogy elegendő lesz-e a hivatalos fordítás, vagy szükséges ezt hitelesíttetni az OFFI Zrt.-vel.

A Bilingua fordítóiroda szinte minden nyelvre biztosít hivatalos fordítást, így nem okoz gondot, ha a megszokott angol, német, francia, spanyol és olasz mellett a kevésbé ismert nyelveken szeretné elvégeztetni a fordítást, mint a hindi, a thai, a mongol vagy akár a szuahéli nyelveken.

A weboldalon nem minden nyelv került felsorolásra, mert a Bilingua fordítóiroda főként a közismertebb nyelvekkel foglalkozik. Viszont az eddig kialakított gyümölcsöző vállalati kapcsolatok miatt a világ bármely nyelvére le tudja fordíttatni a kért dokumentumot a csapat külföldön élő tagjaival.

Kérjen árajánlatot még ma!

Szólj hozzá!