Török fordítás

Hivatalos török fordítás

Cégünk a segítségére lesz a török nyelv esetén is, legyen szó hivatalos, pecsétes fordításról, vagy más jellegű feladatról.

Anyanyelvi török fordítók vállalják az Ön Magyar szövegének török nyelvre való fordítását viszonylag rövid idő alatt.

Mivel nagyon rugalmasak vagyunk, ezért a hétvégén is vállalunk fordításokat és tolmácsolást, illetve lektorálást török nyelven. A török nyelvet idehaza elég kevesen beszélik, ezért szeretnénk mi Önnek segíteni, hogy hatékonyan kommunikáljon ezen a nyelven és megállapodjon üzleti partnereivel, török ügyfeleivel.

A török nyelv története

A török nyelv (Türkçe illetve Türk Dili) az altaji nyelvcsaládhoz tartozik, azon belül az oguz nyelvek csoportjába. Idehaza szoktuk oszmán-török nyelvnek is hívni, vagy törökországi török nyelvnek, hogy megkülönböztessük a török nyelvek többi tagjától. A többi török nyelv, mint például a türkmén és az azeri, melyeket a volt Szovjetúnió területén beszéltek ugyan hasonlítanak a törökhöz, de vannak bizonyos nyelvtani és szókincsbeli eltérések.

A török nyelvet napjainkban mintegy 60 millió személy beszéli, s közülük több, mint 50 millió Törökországban él. A többi török anyanyelvű Bulgária, Görögország, Irak, Ciprus, Macedónia és Románia területén lakik, s jelentős török lakossággal rendelkezik Németország is, ahol több, mint másfél millió ember beszél ezen a nyelven. Tehát az Unión belül összesen két-három millió személy nyelve a török, bár sokak szerint ennél jóval többen vannak.

Hivatalos török fordítás Budapest

A törökben fellelhetők bizonyos szavak, melyek hasonlítanak a magyar megfelelőjükre, s köztudott, hogy őseink huzamosabb ideig éltek a mai Törökország területén. Az első török nyelvre utaló jeleket a tudósok a mai Mongólia területén találták, bár a mostani mongol nyelv esetében nem beszélhetünk jelentős hasonlóságról.

A 19. század idején Törökországban sokan úgy gondolták, hogy fontos lenne a török nyelv reformja, leegyszerűsítése, valamint a külföldi jövevény szavaktól való megszabadulás. Az a nyelvreform a 19 század húszas éveinek végén zajlott le a költők, írók, tudósok és újságírók irányításával.

Hivatalos magyar török fordítás, tolmácsolás, szakfordítás és lektorálás Budapesten és az egész országban előzetes egyeztetés után. Hivatalos anyanyelvi fordító, tolmács segít Önnek a török nyelv jelentette akadályok leküzdésében. Hivatalos okiratok fordítása a Bilingua fordítóiroda segítségével gyorsan és elérhető áron!

Tolmácsolás török nyelven, szinkron és szimultán illetve konferencia tolmácsolás

Török szinkron és konszekutív, kísérő tolmácsolás, konferencia tolmácsolás török nyelven, hivatásos magyar-török tolmács Budapesten és egész Magyarországon vállal tolmácsolást. Céglátogatás, gyárlátogatás, üzleti tárgyalás esetén, bírósági tárgyalás, rendőrségi ügyek, idegenrendészeti ügyek kapcsán vállaljuk, hogy segítünk Önnek a török nyelvet megérteni. A török tolmács mindent megtesz annak érdekében, hogy Ön hatékonyan tárgyalhasson üzleti partnereivel idehaza.

Hívjon most a

+36 30/219 9300 számon

vagy kérjen ingyenes ajánlatot írásban, munkanapokon 1 órán belül válaszolunk levelére!

Az űrlap 3 db fájlt enged elküldeni, amelynek együttes mérete maximum 2,5 MB lehet és .txt, .doc, .docx, .pdf, .xls, .xlsx, png, .jpg, .zip vagy .rar formátumúnak kell lennie.
Nagyobb fájlokat a WeTransfer ingyenes alkalmazás segítségével tud átküldeni.

Csak csatolja a fájlt, adja meg a saját, illetve a mi e-mail címünket: info@bilingua.hu, majd kattintson a Küldés gombra.


Óriásfájlt küldök


2 GB méretig bármennyi és bármilyen formátú file küldhető.