Ki készíthet hiteles fordítást?

Ki készíthet hiteles fordítást?

Meg lehet kerülni legálisan valahogy az OFFI Zrt. rendszerét?

Mivel Magyarországon hiteles fordítást csak az OFFI Zrt. (Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda) végezhet, így rengeteg ügyfelünk keresett már meg minket azzal, hogy mégis hogy lehet megkerülni a rendszert, mert az OFFI Zrt. által készített fordításoknak gyakran csillagászati ára van. Olvasson tovább, hogy megismerje azokat a legális kiskapukat, amelyekkel nemcsak időt, de pénzt is tud spórolni.

Hiteles fordítás vs. hitelesítési eljárás

Amennyiben egy dokumentum hiteles fordítását kéri tőlünk egy jogi szervezet, akkor az csak akkor fogja elfogadni az anyagot, mint hiteles fordítást, ha az OFFI Zrt. pecsétje szerepel rajta.

Ez azt jelenti, hogy az OFFI Zrt. egyben végez fordítási és hitelesítési szolgáltatást is. Tehát nem kötelező a dokumentumot az OFFI Zrt.-vel lefordíttatni, elég, ha a hitelesítési eljárást fizetjük csak ki.

Hivatalos fordításból hitelesítési eljárás

Ehhez viszont az kell, hogy a dokumentumról előzőleg egy fordítóiroda, mint a Bilingua csapata, először hivatalos fordítást készítsen, amelyet egy pecséttel lát el, mely azt jelenti, hogy a dokumentum teljesen megegyezik a fordítással.

Ezután érdemes elmenni a már hivatalos fordítással az OFFI Zrt.-hez, és nem a fordítást, hanem a hitelesítési szolgáltatást kérni, hiszen a hivatalos dokumentumot általában csak átolvassák, és rányomják a hiteles fordítási pecsétet.

A hiteles fordítás drága, a hitelesítési eljárás viszont megfizethető

Így nem kell kifizetni a magas fordítási árakat az OFFI Zrt.-nél, mert a hivatalos fordítást a legtöbb fordítóiroda is elvégezheti, ha dolgozik olyan személy, aki végezhet hivatalos fordítást. Ezután az OFFI Zrt.-nél már csak a hitelesítési eljárást kell kifizetni, amit viszont nem lehet elkerülni, viszont így is olcsóbban jönnek ki az ügyfelek, mert a legtöbb fordítóiroda sokkal versenyképesebb árakon dolgozik, mint az OFFI Zrt.

Ezért kerül ez kevesebb pénzbe, mintha az egész fordítást az OFFI Zrt.-vel végeztetnénk el.

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel a hivatalos és hiteles fordítással kapcsolatban, bátran keressen fel minket elérhetőségeink egyikén, hogy segíteni tudjunk.