Aláírási címpéldány angolul

Amennyiben aláírási címpéldányra angolul is szükség van, fontos azt tudni, hogy egy aláíráshoz csak egy záradék tartozhat, tehát annyi hitelesítési záradék kell ebben az esetben, ahány idegen nyelvű aláírási címpéldányt készíttetünk. Cégek esetében akkor van szükség aláírási címpéldányra, ha például bankszámlát szeretnének nyitni, valamilyen pályázatot kell benyújtaniuk vagy egyszerűen csak szerződést kötnek egy másik féllel.

Mire jó az aláírási címpéldány?

Ezt azért találták ki, hogy egy céget képviselő tisztségviselő aláírásképét tudják vele azonosítani. Ez azért hasznos, mert így csak az a személy járhat el bizonyos ügyekben, aki erre jogosult. Egyfajta validálásként érdemes ezt felfogni.

Kihez kell fordulni, ha angolul kell az aláírási címpéldány?

Aláírási címpéldányt csak közjegyző adhat ki, így első körben ezt egy közjegyzővel kell elvégeztetni, különben nem fogják elfogadni a hivatalos szervek a fordítást. Lehetőség van olyan közjegyzőhöz fordulni, akinek van angol nyelvi jogosultsága, de az esetek többségében ezt az ügyfelek fordítóirodával szokták elvégeztetni, mert a közjegyzők magasabb díjszabás ellenében adják ki az idegen nyelvű iratokat.

Milyen iratok kellenek az aláírási címpéldány elkészítéséhez?

Első körben, mint említettük, egy közjegyzőt kell felkeresni, s az aláírónak a személyi igazolványára vagy jogosítványára, lakcímkártyájára, a cég cégjegyzékszámára vagy adószámára, illetve egy 30 napnál nem régebbi hiteles cégkivonatra vagy létesítő okiratra van szükség. Ha megvan a hivatalos magyar példány, akkor lehet ezt lefordíttatni.

Fordítóiroda készíthet fordítást az aláírási címpéldányról?

Igen. Általában az eredeti példányt közjegyző készíti el, s azt fordítjuk le. De olyan is van, hogy az alapító okiratot vagy társasági szerződést készítő ügyvéd elkészíti az aláírásmintát. A két irat szinte azonos, a nevükben mégis van egy kis különbség. Tehát aláírási címpéldány, ha a közjegyző adta, s ezt bármikor elkészítheti, míg aláírásminta, ha az ügyvéd készíti, s erre csak a társasági szerződés/alapító okirat készítése vagy annak módosítása során van lehetősége.

Az ilyen fordítás általában másnapra elkészül, s azt külföldön elfogadják.

Pecséttel, tanúsítvánnyal el van látva, s átkötjük magyar szalaggal is.

Mennyibe kerül az angol fordítási ár az aláírási címpéldány esetében?

Mivel ez hivatalos szakfordításnak számít, így árainkat egyedileg képezzük, de általában 2,40-3,20 Ft körüli összegre kell gondolni karakterenként.

Amennyiben érdekli a pontos ár, vegye fel velünk a kapcsolatot, s küldünk árajánlatot.