Szlovák-magyar fordítót keres? Megtalálta!

Szlovák-magyar fordítás és tolmácsolás kedvező árak mellett. 10 év tapasztalat, gyors elkészülés, 36 szlovák fordító és tolmács, itthon vagy Szlovákiában – Bilingua fordítóiroda.

Magyarországon rengeteg olyan vállalkozás van, amely sikeres üzleti kapcsolatokat ápol a környező országokkal mind import, mind export tekintetében, így rengeteg cégnek van szüksége megbízható és pontos szakfordításra a céges ügyintézések során.

A különféle céges papírok fordítása szlovákról magyarra nem ritkaság, sőt az elmúlt években egyre több cég és magánszemély fordult hozzánk ilyen típusú megkereséssel, hiszen az üzletkötés során számos olyan anyagot kell értelmeznie mindkét félnek, amelyeket muszáj pontosan lefordíttatni, különben nehezen tudnak megállapodni a felek.

Például a szlovák cégnyilvántartást szinte rendszerességgel kérik az ügyfeleink, hiszen ez fontos adatokkal szolgál az ügyfeleknek arról, hogy pontosan milyen tevékenységet folytat egy cég, illetve milyen sikereket könyvelhetett el magának az elmúlt időszakokban, s persze azt is meg lehet tudni, hogy felszámolás alatt áll-e a vállalat vagy sem.

Az eredményesen lefolytatott tárgyalásoknak köszönhetően pedig rengeteg ügyfelünk keres fel minket szlovák cégkivonat fordítás miatt, hiszen például egy-egy hivatalos ügyintézés, pályázati kérelem vagy akár EU-s támogatás miatt is fontos ennek a megléte.

5 érv a Bilingua Fordítóiroda szlovák-magyar fordítása  mellett

1.  Mert az általunk készített hivatalos fordítást külföldön is elfogadják

Nagyon ritka az az eset, amikor egy hivatalos szerv, például bíróság hiteles fordítást kér (- amelyet csak az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. készíthet itthon), így az esetek 99%-ában elegendő szokott lenni a céges dokumentumok hivatalos fordítása is, amelyet mi pecséttel és záradékkal látunk el. Az eddigi tapasztalataink során minden külföldi szerv elfogadta az általunk készített hivatalos fordításokat, legyen az céges papír, személyes okmány, orvosi lelet vagy a tanulmányi végzettséget, nyelvismereteket igazoló papír.

2.         Mert gyorsan és pontosan dolgozunk

Természetesen egy 10.000 oldalas szépirodalmi művet mi sem tudunk egy óra alatt lefordítani, de a rövidebb terjedelmű fordításokat aznap is vissza tudjuk küldeni, amennyiben azt délig eljuttatja hozzánk.

3.         Mert időt és pénzt spórolunk Önnek

Profi szlovák magyar fordítóink nagyon gyorsan dolgoznak, illetve áraink pedig az eddigi felméréseket elnézve olyan 27%-kal olcsóbbak, mint a konkurens fordítóirodák esetében. Ez azt jelenti, hogy nemcsak pénzt spórolnak így meg a hozzánk forduló ügyfelek, hanem időt is, hiszen gyorsan, precízen, pontosan és olcsón dolgozunk.

4.         Csak az elkészült munka után kell fizetnie

Sok fordítóiroda csinálja azt, hogy csak akkor áll neki a fordításnak, ha már megkapta az átutalt összeget, mely azért nem szerencsés választás, mert így a beérkező összeg átfutási ideje miatt akár napokat is késhet a fordítás, az ügyfél pedig csak várakozik, s még a fordításnak sem álltak neki a fordítók.

Nálunk ez pont fordítva van, így ha például szlovákról magyarra szeretne egy céges levelezést lefordíttatni, akkor azt csak akkor kell kifizetnie banki átutalással, PayPal segítségével vagy hagyományos postai csekken, ha elkészült a fordítás. Talán most már érthető, miért nem szeretünk ülni a munkán, így igyekszünk hamar és precízen fordítani.

5.         Igény esetén külföldre is postázzuk a fordítást

Sok esetben van az, hogy egy-egy hivatalos szerv nem fogadja el a PDF-ben küldött, pecséttel ellátott hivatalos fordítást egy-egy céges irat esetében, így nálunk lehetőség van arra, hogy akár külföldre is kipostázzuk az elkészült eredeti fordítást, hogy könnyebb legyen az ügyintézés a továbbiakban.

Szlovák-magyar, magyar-szlovák fordítás és tolmácsolás cégeknek

1.  Céges meetingek tolmácsolása

Az üzleti életben nagyon fontos a pontos kommunikáció, hiszen ha félreérti egymást a két fél, abból később komoly problémák adódhatnak, hiszen az egyik azt hiszi, hogy e szerint állapodtak meg, a másik fél pedig az ellenkezőjéről győződött meg a meetingen.

Ennek elkerülése érdekében érdemes profi szlovák-magyar, magyar-szlovák fordítót kérni, hiszen így sokkal könnyebb a céges kommunikáció, illetve nemcsak a száraz céges információk tekintetében igyekszünk ilyenkor pontosan kommunikálni a két fél felé, hanem próbáljuk visszaadni a két fél tárgyalási stílusát is, hogy könnyebb legyen így is megismernie egymást a két céges vezetésnek.

2.         Céges levelezések fordítása, folyamatos kapcsolattartás

Számos esetben fordulnak hozzánk az ügyfeleink azért, mert például exportálnak Szlovákiába is, de az ügyfélszolgálatos kollégák nem beszélik vagy írják ezt a nyelvet tökéletesen. Ilyenkor segítünk lefordítani az ügyfél panaszait, majd a cég által írt választ is gyorsan lefordítjuk.

Fontos megjegyezni, hogy van olyan szolgáltatásunk, amelyet pont az ilyen típusú szituációk felgyorsítására terveztünk. Ez azt jelenti, hogy több céggel is folyamatos kapcsolatban vagyunk, napi szintű levelezések lebonyolításában segítünk, hogy gördülékenyen tudják kezelni a szlovák ügyfelek és cégek megkereséseit.

3.         Weboldalak, webáruházak folyamatos fordítása

Egy weboldal esetében annyira nem gyakori, hogy folyton változzon, így ezt általában egyszer szokták kérni az ügyfeleink, viszont rengeteg olyan webáruházzal tartjuk napi szinten a kapcsolatot, ahol fontos, hogy minden magyar nyelvű, újonnan felkerült szöveg azonnali szlovák fordítást kapjon. Legyen az egy új termékkategória, egy új keresési feltétel a szűrőkben vagy például a jogszabályokkal kapcsolatos változások.

4.         Marketing anyagok naprakészen tartása

Egy külföldre is szállító vállalat életében nagyon fontos, hogy a termékeiről és szolgáltatásairól ne csak magyarul, hanem szlovákul is legyenek elérhető marketing anyagok. Így például a Google Ads-ben szereplő reklámok, a különféle közösségi oldalakra kikerülő kampányok, illetve a weboldalon vagy webáruházban lévő marketing anyagokat is egy hónapban akár többször is változtatni kell, ami azt jelenti, hogy folyamatos kapcsolattartás szükséges a fordítókkal is, hogy egyidejűleg történjenek meg a változtatások a különféle nyelveken.

Ebben az esetben is elérhető a folyamatos tolmácsolás-fordítás szolgáltatásunk, mely a gyakorlatban azt jelenti, hogy ügyfeleink átküldik nekünk e-mailben az anyagokat, mi pedig aznap visszaküldjük a fordításokat, hiszen ezekben az esetekben fontos a pontos időzítés.

5.         Céges rendezvények, előadások tolmácsolása szlovákról magyarra

Rengeteg cég tart különféle rendezvényeket, előadásokat vagy akár továbbképzéseket is, amelyek során gyakori az, hogy a két fél egyszerre vesz részt ezeken az összejöveteleken. Ilyenkor is fontos, hogy pontosan megértse egymást a két fél, így gyakori, hogy különféle rendezvényekre kérnek fel minket tolmácsolni, hiszen így gyorsabb az információcsere, optimálisabban tudják lebonyolítani a különféle céges előadásokat.

Szlovák-magyar, magyar szlovák fordítás magánszemélyeknek is

Szolgáltatásaink természetesen nemcsak a cégekre és hatóságokra terjednek ki, hiszen számos esetben kérnek fel minket tolmácsolásra és fordításra is magánszemélyek. A többség általában egyéni vállalkozó, de akadt olyan is, hogy egy bizonyos témában érdekelt kutatói csoport tagjaként kérte a segítségünket, hogy pontos információt kapjon a kutatás jelenlegi állapotáról.

Mindegy emiatt, hogy cégként vagy magánszemélyként keres fel minket, számunkra minden ügyfél egyaránt fontos, hiszen szolgáltatásaink között egyaránt van szakfordítás és tolmácsolás is, amely nem függ a témától.

Sokéves tapasztalatunknak köszönhetően kollégáink készséggel állnak minden ügyfelünk rendelkezésére, így bátran írjon nekünk, vegye fel velünk a kapcsolatot valamelyik elérhetőségünkön keresztül, hogy mihamarabb segíteni tudjuk a szakmai fejlődését egy-egy fordítás vagy tolmácsolás segítségével.

Töltse ki a weboldalunkon található űrlapot, s kérjen árajánlatot még ma, hogy időben el tudjuk kezdeni a fordítást, illetve időpontot és helyszínt tudjunk egyeztetni tolmácsolásra.

Hívjon most a

+36 30/219 9300 számon

vagy kérjen ingyenes ajánlatot írásban, munkanapokon 1 órán belül válaszolunk levelére!

Az űrlap 3 db fájlt enged elküldeni, amelynek együttes mérete maximum 2,5 MB lehet és .txt, .doc, .docx, .pdf, .xls, .xlsx, png, .jpg, .zip vagy .rar formátumúnak kell lennie.




Nagyobb fájlokat a WeTransfer ingyenes alkalmazás segítségével tud átküldeni.

Csak csatolja a fájlt, adja meg a saját, illetve a mi e-mail címünket: info@bilingua.hu, majd kattintson a Küldés gombra.


Óriásfájlt küldök


2 GB méretig bármennyi és bármilyen formátú file küldhető.