Külföldi munkához önéletrajz hivatalos fordítása

Napjainkban egyre nagyobb azoknak a magánszemélyeknek a száma, akik külföldön próbálnak jobb megélhetést keresni, így egyre több munkavállalónak van szüksége arra, hogy önéletrajzát, motivációs levelét, referenciáit vagy ajánlásait a jogszabályoknak megfelelő módon tudja igazolni külföldön is.

Az ilyen típusú dokumentumokhoz elegendő a hivatalos fordítás, hiszen ezt egy szakfordító készíti, melyet egy másik fordító lektorál, majd ezután kerülhet fel a hivatalos pecsét vagy záradék a papír alapú okiratra.

Ez azt jelenti, hogy az EU-n belül, illetve más, nagyobb országokban is (pl.: USA, Ausztrália, Brazília, stb.) hivatalos okiratként fognak tekinteni a munkavállalási papírokra, mert azok engedéllyel rendelkező fordítóirodának a hivatalos fordításai.

Természetesen más iratokra is szükség lehet egy külföldi munkavállalás alkalmával, melyekhez szintén fontos hivatalos fordítást kérni. Ilyen iratok például az erkölcsi bizonyítvány, anyakönyvi kivonat, adóbevalláshoz szükséges iratok vagy tanulmányi bizonyítványok és diplomák.

A külföldi munkavállaláshoz gyakran van szükség orvosi papírokra is, melyekről szintén kérhet a munkaadó hivatalos fordítást, így az orvosi leletek és zárójelentések is egyaránt beletartoznak ezen iratok közé.

Azoknak például, akik cégként szeretnének külföldön partneri viszonyt kialakítani, fontos, hogy a vállalat létrehozásával és működtetésével kapcsolatos okiratokról készíttessenek hivatalos fordítást, mert ezekre is rengeteg esetben van szükség a külföldön kötött üzletek és megállapodások során. 

Ügyfeleinknek azt szoktuk javasolni, hogy feltétlenül érdeklődjék meg a leendő munkaadójuknál vagy a leendő partner cégnél, hogy pontosan milyen iratokról szeretnének hivatalos fordítást kérni, hogy ne akkor derüljön fény valamilyen hiányosságra, amikor már a célországban vannak.

Bilingua fordítóirodánk nemcsak a sokak által használt nyelveken készít hivatalos fordítást (angol, német, orosz, spanyol, stb.), hanem a kevésbé népszerű nyelven is, mint például ír, hindi vagy arab.

Kérjen árajánlatot még ma!

Szólj hozzá!