Bolgár fordítás

Minőségi bolgár fordítás anyanyelvű fordítóktól, akár hivatalos formában, pecséttel is. Bolgár-magyar szövegek fordítása, szakfordítás, tolmácsolás a hét minden napján!

A Bilingua fordítóiroda segít Önnek szót érteni bolgár nyelven. Legyen szó egy üzleti levélről, műszaki dokumentumokról, vagy más jellegű iratok hivatalos bolgár fordításáról, irodánk vállalja a bolgár fordítás elkészítését rövid határidővel, kedvező áron.

A bolgár nyelv hazánkban a ritkább nyelvek közé sorolható, annak ellenére, hogy Alaptörvényünk a bolgárokat, mint hazánk területén élő kisebbséget nevesíti. A 13 kisebbség egyikeként azt gondolhatnánk, hogy bolgár nyelven beszélő ember számos hazai városban él, s könnyű bolgár fordítót vagy tolmácsot találni, a gyakorlatban viszont ez közel sem ilyen egyszerű.

Milyen típusú bolgár fordításokat készítünk?

Amikor bolgár fordításról beszélünk, mi az szerint teszünk különbséget az egyes fordítók között, hogy kinek mi a szakterülete, ki mihez ért. Így beszélhetünk gazdasági vagy pénzügyi fordítóról, jogi vagy műszaki szakfordítóról, de vannak orvosi szövegeket, vagy szépirodalmat átültető fordítók is.

Ezek mindegyike külön képességeket, tapasztalatot igényel, s a megfelelő bolgár-magyar vagy magyar-bolgár fordításhoz szükséges, hogy a kolléga ismerje mindkét ország szokásait, kulturális sajátosságait, államigazgatási berendezkedését, stb.

Anyanyelvű bolgár fordítóink olyan fordítást tudnak Önnek készíteni, amit Bulgáriában mindenki érteni fog. Ezek a szakemberek nem valamelyik magyar egyetemen tanulták meg ezt a nyelvet, hanem gyerekkorukban szívták magukba, így nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy náluk jobban senki nem beszéli a bolgár nyelvet.

A minőségi fordításhoz elengedhetetlen, hogy a fordító tudjon helyesen fogalmazni, de a ciril betűk használata még így is sok problémát okozhat, főleg, ami a neveket illeti. Sok esetben nem lehet tudni, hogy miként is írja az illető a nevét, ezért fontos, hogy azt előre jelezzék felénk, hogy így vagy úgy szerepel az útlevelében, stb. De ugyanez elmondható az orosz, ukrán vagy szerb fordításoknál is, amikor külön egyeztetni kell az ügyféllel, hogy miként is van a neve helyesen.

Bolgár fordítás rendelése

Amennyiben bolgár fordításra van szüksége, küldje el nekünk a dokumentumot e-mailben. Mi megnézzük, küldünk rá egy árajánlatot, s ha megrendeli a fordítást, máris nekilátunk.

Bolgár anyanyelvű fordítóink gyorsan és jó minőségben dolgoznak, hogy Ön minél előbb intézhesse ügyeit.

A kész fordításokat általában e-mailben juttatjuk vissza Önhöz, szükség esetén természetesen postázzuk is, de átveheti akár az irodánkban is.

Bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére.

Hívjon most: 06 30 219 9300!