Bilingua fordítóiroda Budapest

Hivatalos török fordítás

Hivatalos Magyar török vagy török Magyar fordítás készítése Budapesten vagy egész Magyarországon török anyanyelvű szakfordító segítségével.

A Bilingua fordító iroda segít Önnek a török nyelv kapcsán is. Anyanyelvi török fordítók vállalják az Ön Magyar szövegének török nyelvre való fordítását viszonylag rövid idő alatt.

Mivel nagyon rugalmasak vagyunk, ezért a hétvégén is vállalunk fordításokat és tolmácsolást, illetve lektorálást török nyelven. A török nyelvet idehaza elég kevesen beszélik, ezért szeretnénk mi Önnek segíteni, hogy hatékonyan kommunikáljon ezen a nyelven és megállapodjon üzleti partnereivel, török ügyfeleivel.

A török nyelv története

A török nyelv (Türkçe illetve Türk Dili) az altaji nyelvcsaládhoz tartozik, azon belül az oguz nyelvek csoportjába. Idehaza szoktuk oszmán-török nyelvnek is hívni, vagy törökországi török nyelvnek, hogy megkülönböztessük a török nyelvek többi tagjától. A többi török nyelv, mint például a türkmén és az azeri, melyeket a volt Szovjetúnió területén beszéltek ugyan hasonlítanak a törökhöz, de vannak bizonyos nyelvtani és szókincsbeli eltérések.

A török nyelvet napjainkban mintegy 60 millió személy beszéli, s közülük több, mint 50 millió Törökországban él. A többi török anyanyelvű Bulgária, Görögország, Irak, Ciprus, Macedónia és Románia területén lakik, s jelentős török lakossággal rendelkezik Németország is, ahol több, mint másfél million ember beszél ezen a nyelven. Tehát az Unión belül összesen két-három million személy nyelve a török, bár sokak szerint ennél jóval többen vannak.

Hivatalos török fordítás Budapest

A törökben fellelhetők bizonyos szavak, melyek hasonlítanak a magyar megfelelőjükre, s köztudott, hogy őseink huzamosabb ideig éltek a mai Törökország területén. Az első török nyelvre utaló jeleket a tudósok a mai Mongólia területén találták, bár a mostani mongol nyelv esetében nem beszélhetünk jelentős hasonlóságról.

A 19. század idején Törökországban sokan úgy gondolták, hogy fontos lenne a török nyelv reformja, leegyszerűsítése, valamint a külföldi jövevény szavaktól való megszabadulás. Az a nyelvreform a 19 század húszas éveinek végén zajlott le a költők, írók, tudósok és újságírók irányításával.

Hivatalos magyar török fordítás, tolmácsolás, szakfordítás és lektorálás Budapesten és az egész országban előzetes egyeztetés után. Hivatalos anyanyelvi fordító, tolmács segít Önnek a török nyelv jelentette akadályok leküzdésében. Hivatalos okiratok fordítása a Bilingua fordítóiroda segítségével gyorsan és elérhető áron!

Tolmácsolás török nyelven, szinkron és szimultán illetve konferencia tolmácsolás

Török szinkron és konszekutív, kísérő tolmácsolás, konferencia tolmácsolás török nyelven, hivatásos magyar-török tolmács Budapesten és egész Magyarországon vállal tolmácsolást. Céglátogatás, gyárlátogatás, üzleti tárgyalás esetén, bírósági tárgyalás, rendőrségi ügyek, idegenrendészeti ügyek kapcsán vállaljuk, hogy segítünk Önnek a török nyelvet megérteni. A török tolmács mindent megtesz annak érdekében, hogy Ön hatékonyan tárgyalhasson üzleti partnereivel idehaza.

Hívjon most a
+36-30/219-9300 számon
vagy kérjen ingyenes ajánlatot írásban, munkanapokon 1 órán belül válaszolunk levelére!

Fájlküldés